Składniki:
1 saszetka zawiera składniki: suszony, krojony Owoc kopru włoskiego (Foeniculi vulgare Mill. ssp. Vulgare var. vulgare)
Wartość odżywcza: | w 100 g suszu | w porcji 2 g (1 saszetka) |
Wartość energetyczna | 1184 kJ/287 kcal | 23,68 kJ/5,74 kcal |
Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
11,04 g 0,69 g |
0,22 g 0,01 g |
Węglowodany w tym cukry |
7,16 g 2,73 g |
0,14 g 0,05 g |
Błonnik | 44,59 | 0,89 g |
Białko | 17,49 g | 0,35 g |
Sól | 0,08 g | 0 g |
Zawartość:
30 saszetek po 2 g
Masa netto: 50 g
Sposób przygotowania:
Saszetkę umieścić w filiżance, zalać 200 ml wrzącej wody i zaparzać pod przykryciem przez 5-10 minut. Jedna saszetka przeznaczona jest do przygotowania jednej filiżanki naparu.